Jadilah wanita solehah,seindah mawar berduri, akhlaknya indah bak haruman, kelembutan bak rintik, kesopanan anggun menutupi diri, memelihara dari pandangan ajnabi,tawadhuknya mengharap redha Ilahi,tak terpana pada fana dunia, ditetapkan buat lelaki yang soleh.Moga segala cinta dan rindu terpendam, hanya buat suami tercinta terletak ketaatan. Maka sempurnakanlah agamamu. Kaulah bidadari syurga cerminan Ainul Mardiyah. Benar ketetapanMu,wanita solehah permata buat lelaki soleh..

Nuffnang Ads

MY UP & DOWN LOVE STORIES

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Marriage Moving on...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 9 May 2014

THE LIEBSTER AWARD BY MyCHERITA

Assalamualaikum...

Sejak 2 menjak nie Liebster Award memang menjadi trending kat feed blog aku neh... Ramai betul blogger yang sporting yang join segmen neh...segmen ini agak mudah dan rileks je... kita hanya perlu jawab soalan yang dikemukan oleh blogger yang tag kita tu... then kita create soalan lain dan tag pada rakan-rakan blogger kita yang lain.... haiyaaa dah macam surat berantai pulak kan...


Untuk memeriahkan lagi Liebster ini...aku pun turut sertalah juga.. terima kasih kepada Blog MyCerita  sebab tag kita yaa.... meh nak jawab soalan yang cik MC tanya... harap2 cik MC berpuas hati ya... hehe

1. Berikan sedikit pengenalan tentang diri anda.
saya seorang anak perempuan kepada mak ayah... isteri kepada seorang suami..adik kepada abang dan kakak..dan kakak kepada 2 adik... dan seorang pekerja kepada sebuah syarikat NGO... belum berpeluang untuk menjadi ibu kepada anak.. doakan saya ya supaya dapat zuriat yang soleh... ^_^

2. Dimana anda tinggal?
Bukit Jalil 

3. Apa Hobi anda?
Berangan.. memang hobi sangat..kalau angan2 tu di compile menjadi sebuah novel..mesti hot seller... ^_^

4. Apakah makanan kegemaran anda? 
mushroom sup + chicken chop

5. Apakah sukan kegemaran anda? 
Bola tampar... pernah wakil sekolah....hihi...sekarang ni nak lari pun tak larat..akeke ^_^

6. Apakah warna kesukaan anda? 
warna-warna pastel... lembut di mata..sejuk bila di pakai... ^_^

7. Dimanakah tempat yang paling suka anda lawati di Malaysia? 
Semua tempat yang menyajikan keindahan alam semulajadi... laut/pantai...hutan... air terjun... salji (eh Malaysia ada salji ke).. taman2 penuh bunga... waaaaa cantik sangatttt!!!

8. Apa Pendapat anda tentang blog MyCherita?
Blog yang simple..mesra pengunjung...means nak baca entry pun tak sakit mata... 

9. Dari mana anda dapat tahu tentang blog MyCherita?
Blogwalking dari blog ke blog lain.. then ter"join" segmen GA MC... hehehe ^_^..

10. Apa perasaan bila anda melawat blog MyCherita? Untuk soalan terakhir ini..berikan jawapan anda dalam bentuk skala seperti berikut.. 1. Suka , 2. Benci , 3. Ceria, 4. Sedih , 5. Jeles , 6. Seronok , 7. Menyampah , 8. Moody , 9. Teruja , 10. Tiada perasaan
i choose no 6...

bila dah siap jawab soalan nie.. tetiba terfikir nak tag kat siapa??salah tag kan kena maki pulak...hiii... dah lah ramai yang dah kena tag... mesti penat nak jawab semua soalan kan..hihii.... so memandangkan aku join segmen ini saja-saja je..so aku nak langgar sedikit peraturan... aku tak nak tag sesiapa... **malu kalau tak di layan** akeke.... boleh ke tidak..???kalau tak boleh next time, bila award ni dah reda..aku tag kepada rakan-rakan yang lain.. baru mereka tak pening nak jawab soalan yang aku ajukan..akekeke

6 comments:

  1. Congratulation... Semoga tetap berjaya...

    ReplyDelete
  2. hehe betul tuu :D penuh dengan award ni je kat mana2 blog ^^

    ReplyDelete
  3. hehe betul tuu :D penuh dengan award ni je kat mana2 blog ^^

    ReplyDelete
  4. Wahh.. menarik neh. Klu nk pergi tempat salji kt M'sia ni boleh gi kat icity hehee..
    p/s: bab tag2 tu saya sebenarnya sama jugak.. fenin2 × 5.. :D :D

    ReplyDelete
  5. Mushroom Soup & Chicken Chop best..kita pun suka...salam hujung minggu Nanie..

    ReplyDelete
  6. setuju ngan bro Khir, kat Malaysia pun dah ada tempat2 bersalji..Okay what kalau suka tempat ada salji..hahaha..lupa nak bgtau yg naniey pun kena tag dlm entry Liebster Award saya..hehehe

    http://www.striderbuzz.com/2014/05/1407-liebster-award-by-niesa-lovecrew.html

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

terima kasih sudi tinggalkan komen..doakan saya dan suami bahagia hingga akhir hayat!!!