Jadilah wanita solehah,seindah mawar berduri, akhlaknya indah bak haruman, kelembutan bak rintik, kesopanan anggun menutupi diri, memelihara dari pandangan ajnabi,tawadhuknya mengharap redha Ilahi,tak terpana pada fana dunia, ditetapkan buat lelaki yang soleh.Moga segala cinta dan rindu terpendam, hanya buat suami tercinta terletak ketaatan. Maka sempurnakanlah agamamu. Kaulah bidadari syurga cerminan Ainul Mardiyah. Benar ketetapanMu,wanita solehah permata buat lelaki soleh..

Nuffnang Ads

MY UP & DOWN LOVE STORIES

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Marriage Moving on...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 7 February 2013

Baru tahu ke???

Fakta: yaappp baru tau..hehe1. Rata-rata kita bicara 5000 kata tiap hari (walaupun 80% nya kita bicara pada diri sendiri).


2.  simbol Raja pada daun terup melambangkan 4 raja yang terkenal di zaman masing-masing: “Ace”= David/Raja Daud ; “Kelawar” = Alexander the Great/Iskandar Agung ; Hati = Charlemagne/ Raja Prancis ; Diamond =Julius Caesar.3. Seumur hidup kita meminum air sebanyak kurang lebih 75,000 liter.
4. Ikan paus kehilangan gigi lebih dari 6000 batang setiap tahun, dan gigi barunya tumbuh dalam waktu 24 jam.


5. 98% dari perkosaan dan pembunuhan dilakukan oleh keluarga dekat atau teman si mangsa

6. Lelaki kehilangan 40 helai rambut setiap hari manakala wanita sebanyak 70 helai.
7. Otot yang bekerja paling cepat ditubuh kita adalah otot dikelopak mata yang membuat mata kita berkedip. Kita mampu berkedip 5kali dalam sesaat.8. Kuku di tangan tumbuh 4 kali lebih cepat daripada kuku di kaki.9. Kalajengking boleh dibunuh dengan menyiramnya menggunakan cuka. Ia akan marah dan menyengat dirinya sendiri.10. Jika bersin terlalu kuat boleh meretakkan tulang telinga. Jika mencuba menahan bersin, boleh mengalami pecah pembuluh nadi di kepala serta leher dan terus mati . Jika mata dipaksa terbuka di saat bersin, bola mata kita boleh melompat keluar.


Fakta jugak: nama aku dalam surat beranak ialah : Siti Noorfarani binti Mohd Noor... sebab tu sekolah rendah cikgu2 n kawan2 panggil aku Farani... bila dah ada IC..nama aku ditukar jadi Siti Noorfarini Binti Mohd Noor... cikgu2 panggil Farini..kawan2 panggil naniey..akeke... sehingga kini nama aku kekal seperti dalam ic..n nama itu jugak tercatat pada kad daftar nikah..akekeke.....

konfius x???

xpayah nak konfius sgtlah..zaman dulu biasa la kalo pendaftar salah tulis nama..


No comments:

Post a Comment

terima kasih sudi tinggalkan komen..doakan saya dan suami bahagia hingga akhir hayat!!!