Jadilah wanita solehah,seindah mawar berduri, akhlaknya indah bak haruman, kelembutan bak rintik, kesopanan anggun menutupi diri, memelihara dari pandangan ajnabi,tawadhuknya mengharap redha Ilahi,tak terpana pada fana dunia, ditetapkan buat lelaki yang soleh.Moga segala cinta dan rindu terpendam, hanya buat suami tercinta terletak ketaatan. Maka sempurnakanlah agamamu. Kaulah bidadari syurga cerminan Ainul Mardiyah. Benar ketetapanMu,wanita solehah permata buat lelaki soleh..

Nuffnang Ads

MY UP & DOWN LOVE STORIES

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Marriage Moving on...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 8 November 2014

En. Suami Super Power Rangers


Assalamualaikum... 

Selamat berhujung minggu yaa kawan2 di alam maya semua.....

mesti macam2 aktiviti yang di lakukan bersama keluarga pada hujung minggu ini... 

aku macam biasalah terperap je kat rumah..tambah2 lagi en.suami ke Terengganu hari ini... memang aktiviti makan..tidur tgk tv jelah aku hari ni...akeke

Balik kepada tajuk entri kat atas tu.. suamiku super power rangers..haha.. gelaran yang aku bagi pada en.suami pada minggu ni.... 

kenapa???

Sebab....

minggu ni dia terlampau aktif...


pada hari isnin hingga khamis  dia ke Pulau Pangkor... ada training pe benda entah.. bkn aku nk ambik tahu sangat pun. .yang aku tahu training tu melibatkan kerjanya...terpaksa aku menumpang rumah sewa lama kat sg besi... bukan takut duk sorang2 kat rumah..tapi aku akan sedih bila bangun tidur tiada sesiapa di sekeliling aku... mulalah nk nangis kan... sebelum aku nangis baik aku tumpang rumah kawan..lama tu 4 hari..hihi....

Hari khamis jam 2.00 petang dia bertolak balik dari Pulau Pangkor.. dan hampir 11 malam baru sampai rumah kat KL... tapi dia masih lagi minta aku stay kat rumah kawan.. katanya esok hari (jumaat) dia ada meeting di Melaka....erkkkk aku keluarkan bunyi dalam tekak... jam 6.00 pagi dia suruh aku call untuk kejutkan dia tidur..badan penatkan...takot terlajak katanya.. tau pun penat..ingat tak reti penat.... hahaa

Nasib baik dia g Melaka balik hari tu jugak... malam nanti boleh jumpa.. dah 5 hari tak nampak muka kan... rindulah konon.. walhal masa dia tengah meeting tu.. aku sempat lagi buat video call.. boeh pulak dia angkat... sah2 tak fokus pada meeting..hahaha.....

Bila dah balik dari melaka...en. Suami pergi ambil aku kat rumah kawan jam 9.30 malam.... sampai rumah sambil tengok Anugerah Skrin 2014.. aku pun cakap nak pergi beli barang dapur esok sebab dah banyak yang habis......

Tetiba terluncur dari mulut bermisai en.suami... "eh mana boleh... esok abg kena pergi Terengganu.."

Aku pun dengan muka blurrr... hah ke Terengganu?? Eh abg tak penat ke??baru balik Pangkor.. meeting di Melaka...dan sekarang nak ke Terengganu pulak?? Abg guna tenaga apa ni??  Power Rangers eh??? Aduhaiiii.. aku tak marah pun kena tinggal selalu... sebab tu dah kerja dia... aku cuma risaukan keselamatan dia je.. drive tak henti2... kalau terbang tak pe.... 

Pagi ni..dalam jam 7.45 dia dah keluar rumah... katanya nak bertolak awal..sebab nanti boleh balik Kl awal.. dia buat Kl dgn Terengganu ni...macam KL dengan Selangor.. tak sampai 10 minit dah sampai.... Terengganu tu jauh lah... mana boleh nak pergi balik hari.... tapi memang dia selalu buat mcam tu pun....

Kata en.suami InsyaAllah..malam ni lebih kurang jam 11.00 malam dia sampai rumah kat Kl ni... sampai je rumah nanti.. aku terus nak tanya.. "esok ke mana pula abg"?? Johor??Perlis??Sabah??? Akeke...dah prepare soalan siap2 dah...

Memandangkan hari ini keseorangan di rumah... nafsu untuk memasak pun tak nak datang... so untuk sarapan pagi + lunch... aku penuhkan perut dengan ini...
Maggi goreng!!!!!

Dalam duk tengah menaip entry ni... tetiba angin kencang melanda... terbalik pasu bunga kaca aku..nasib baik tak pecah..rumah pulak kat tingkat 7..seram je bunyi angin ni....aku jenguk kat luar.. awam mendung.. angin memang kuat tapi tak hujan pun...

oklah sampai sini sahaja dulu cerita tentang en. Suami ku super power rangers.. tak menarik sangat pun.. tapi daku kebosanan maka jadilah story ini dan secra tak langsung..ter"update" lah blog tunggang terbalik (upsidesdown) ni..hihi

babaiiiii

4 comments:

  1. Jemput join :D

    http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/first-giveaway-by-em.html (25/11)

    Mencari lebih kurang 30 pemenang bertuah !

    ReplyDelete
  2. aduhai....sekali dapat rehat tu, mesti nak rehat puas2 kan?...walau apapon, hati2 yer....

    ReplyDelete
  3. tak boleh ikut ke.. huhu.. kalau Fiza pun sedih cm nie.. takpe.. lagipun suami kita pegi cr rezeki kan..

    ReplyDelete
  4. busy ke sana ke sini. apa nak buat, tugas kan.. tapi memang terbaiklah sebab drive sendiri kan.

    ReplyDelete

terima kasih sudi tinggalkan komen..doakan saya dan suami bahagia hingga akhir hayat!!!