Jadilah wanita solehah,seindah mawar berduri, akhlaknya indah bak haruman, kelembutan bak rintik, kesopanan anggun menutupi diri, memelihara dari pandangan ajnabi,tawadhuknya mengharap redha Ilahi,tak terpana pada fana dunia, ditetapkan buat lelaki yang soleh.Moga segala cinta dan rindu terpendam, hanya buat suami tercinta terletak ketaatan. Maka sempurnakanlah agamamu. Kaulah bidadari syurga cerminan Ainul Mardiyah. Benar ketetapanMu,wanita solehah permata buat lelaki soleh..

Nuffnang Ads

MY UP & DOWN LOVE STORIES

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Our Marriage Moving on...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 23 November 2015

Telur Kuning Kembar (double york)


Assalamualaikum...

Kalau pisang berkembar memang selalu jumpa. Mak dulu2 siap tak bagi makan lagi pisang tu. Tak tahulah kita apa sebabnya tak bagi makan. Kita pulak tak terlintas pula nak bertanya pada masa itu.. tengok sekarang dah sesat.. hehe... 

Ok taknak cerita pasal pisang, kita nak cerita pasal telur kuning kembar. Pertama kali dalam sejarah hidup kita terjumpa telur kuning ada dua dalam satu cengkerang. Bagi pembuat kek & biskut mesti dah biasa jumpa kan..sebab hari2 main dengan telur.. tapi kita ini pertama kali jumpa, sebab tu bersemangat bercerita di facebook.

 Dah bertahun2 beli telur satu sangkak tak pernah pun jumpa, tapi kali ini jumpa, bukan sebijik tau..hampir 5 bijik telur yang bila dipecahkan keluar 2 kuning telur.. teruja eh... dah tu semangat nak pecahkan lagi telur, mana tau kot2 boleh jumpa lagi..hihi... 

Gambar tak sempat nak ambil so terpaksa curi kat google. terima kasih pakcik google.

macam ni lah telur kembar yang kita jumpa.. kagum kan dengan ciptaanNya.

Cuba juga cari dalam google kenapa telur kuning boleh jadi ada dua tapi tak jumpa yang betul2 kita faham.. so sesiapa yang tahu dan faham boleh tolong jelaskan pada kita ya.. 

Kita juga cuba google kesan jika termakan telur kembar ni, tapi tak jumpa juga.. yang banyak jumpa mitos akan lahirkan anak kembar.. erkk...!!! alhamdulilah la kalau kembar.. mesti comel..hekss!!

oklah, kalau dapat info tentang telur kembar ni kita kongsikan lagi ya.. sekarang ni tak sempat nak buat research.. kebizian sikit..hehe...okbaiiii

8 comments:

  1. subhanallah..allah maha hebat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuasa Tuhan.. semua tak mustahil kan..

      Delete
  2. Kak aiza pun first time tengok telur kembar begitu.. Itulah bukti kebesaran Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, naniey pon 1st time jumpa..skali jumpa 5 bijik trus...

      Delete
  3. aku pun baru tau nih., tu klu mnetas jadi 2ekor ayam gak ker eik.,
    hmmm 1 tlur jadi 2ayam., prnah jadi ker., tak mustahilkan., klu Allah nk buat kluar kucing dr tlur ayam pun bleh kan.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.... kuasa Allah tak mustahil.. cuna g tesco..pilih telor yang besar2..gred A..maybe boleh jumpa telor gni..hehe

      Delete
  4. Hati hati jugak... Jangan telur tiruan sudah la... Huhuhuhuhuhuhuuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..risau jugak kot kena y tiruan...

      Delete

terima kasih sudi tinggalkan komen..doakan saya dan suami bahagia hingga akhir hayat!!!